Rigatoni s játrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Játra hovězí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Těstoviny Rigatoni
  • 125 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 207.8 mg
  • Draslík 355.8 mg
  • Vláknina 9940 mg
  • Vitamín A 9940 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme rigatoni v osolené vodě al dente.

  • 2

    Mezitím rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nasekanou cibuli. Játra omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Zaprášíme je moukou a společně s bobkovým listem a šalvějí přidáme k cibuli. Za stálého míchání játra orestujeme. Přilijeme červené víno a zvolna asi 4min provaříme. Poté bobkový list a šalvěj vyjmeme. Přimícháme nasekaný tymián a ochutíme pepřem.

  • 3

    Omáčku osolíme až před podáváním a přelijeme jí těstoviny.

Komentáře k receptu