Okurkový jogurt dochucený mátou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jogurt bílý
  • 300 g Okurka salátová
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 hrst Máta
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 81 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 137.2 mg
  • Vláknina 933 mg
  • Vitamín A 933 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mátu opláchneme, osušíme a otrháme lístky. Spolu s oloupaným česnekem nasekáme najemno. Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme ji na malé kostičky.

  • 2

    Jogurt promícháme s mátou, česnekem a okurkou. Ochutíme solí, pepřem, koriandrem a citronovou šťávou. Před podáváním necháme cca 1h odležet v lednici.

Komentáře k receptu