Kuřecí kostky na smetaně
Suroviny
- 60 g Cibule
- 750 g Kuřecí prsa
- 30 g Rozinky bílé
- 15 g Koriandr čerstvý
- 5 g Garam masala
- 80 g Zakysaná smetana
- 350 ml Vývar drůbeží
- 400 ml Vývar drůbeží
- 10 ml Citronová šťáva
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Kari koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 13 g
- Sodík 824 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 130.3 mg
- Draslík 809.4 mg
- Vláknina 1604.4 mg
- Vitamín A 1604.4 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku rozpálíme olej a 3 minuty v něm smažíme cibuli a česnek.
-
2
Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta a obolíme je ve směsi mouky a kari. Přisypeme k cibulce do woku. Několik minut smažíme. Přidáme zbytek mouky a smažíme ještě minutu.
-
3
Zalijeme vývarem, přidáme rozinky a pod pokličkou vaříme asi 15 minut. Nakonec přidáme garam masalu a koriandr a ještě několik minut dusíme. Odstavíme z ohně a zamícháme zakysanou smetanu a citronovou šťávu a podáváme.