Pikantní křepelky s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 20 g Slanina vepřová
  • 140 g Paprika červená
  • 140 g Paprika zelená
  • 4 g Petržel - nať
  • 4 g Kerblík
  • 200 g Rajčata
  • 60 g Cibule
  • 40 ml Olej olivový
  • 4 ks Křepelka
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 špetka Tymián čerstvý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 108.4 mg
  • Draslík 744.6 mg
  • Vláknina 7785.5 mg
  • Vitamín A 7785.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme dle návodu.

  • 2

    Křepelky osolíme, opepříme, obalíme slaninou a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova.

  • 3

    Papriky vymyjeme a vydlabeme vnitřky.

  • 4

    Uvařenou rýži smícháme se sekanými bylinkami, osolíme, opepříme a smícháme s tukem ze smažení masa.

  • 5

    Do každé papriky dáme jednu křepelku naplněnou trochou bylinkové rýže, zabalíme do alobalu a pečeme při 225°C 40 minut.

  • 6

    Rajčata pokrájíme, smícháme s olejem, sekanou cibulí a česnekem a zbytkem koření.

  • 7

    Osolíme a opepříme.

  • 8

    Směs necháme vařit do změknutí cca 15 minut.

  • 9

    Maso servírujeme na uvařené rýži, přelité omáčkou z rajčat.

Komentáře k receptu