Zajíc po královsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 330 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 100 g Játra kuřecí
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Mrkev kořen
  • 300 g Vepřová krkovička
  • 150 g Vepřová plec
  • 2 g Jalovec
  • 100 g Játra kachní
  • 2500 g Zaječí maso
  • 100 g Játra zaječí
  • 1550 ml Víno červené
  • 30 ml Ocet vinný
  • 700 ml Vývar telecí
  • 30 ml Koňak Armaňak
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 4 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Zázvor celý
  • 1 špetka Hřebíček
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 295.2 mg
  • Draslík 1049.5 mg
  • Vláknina 1433.4 mg
  • Vitamín A 1433.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zajíce vykostíme, osolíme, opepříme a dáme stranou.

  • 2

    Zaječí maso, srdce, játra, krkovičku a drůběží játra smícháme, osolíme, opepříme a přidáme hřebíček, zázvor, tymián, 2 kuličky jalovce a muškátový oříšek.

  • 3

    Zalijeme 50ml vína a 30ml koňaku a necháme marinovat přes noc.

  • 4

    Marinovanou směs umeleme, smícháme s marinádou, vejcem a moukou.

  • 5

    Vzniklou nádivkou naplníme zajíce, přidáme kachní játra. Zajíce dobře zašijeme a přendáme do pekáče.

  • 6

    Přisypeme pokrájenou zeleninu, zbytek koření, podlijeme zbytkem vína a octem.

  • 7

    Vše necháme marinovat 120 minut.

  • 8

    Marinovanou roládu a zeleninu necháme osmahnout 20 minut na rozpálené pánvi.

  • 9

    Marinádu 5 minut povaříme a poté přilijeme k osmažené roládě a zelenině.

  • 10

    Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a dusíme 150 minut. Poté maso vyjmeme.

  • 11

    Rozpuštěné máslo smícháme s moukou a směsí zahustíme omáčku.

  • 12

    Roládu servírujeme pokrájenou na plátky, přelitou omáčkou.

Komentáře k receptu