Hovězí maso v provensálské omáčce
Suroviny
- 1100 g Hovězí plec
- 180 g Cibule
- 560 g Paprika červená
- 200 g Rajčata
- 300 g Lilek
- 100 g Olivy zelené
- 200 ml Víno růžové
- 80 ml Olej olivový
- 60 ml Protlak rajčatový
- 1200 ml Vývar telecí
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 5 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 32 g
- Sodík 754 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 139.3 mg
- Draslík 1147.2 mg
- Vláknina 10821.2 mg
- Vitamín A 10821.2 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 128 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na 3 cm velké kousky a 20 minut jej smažíme na rozpáleném oleji. Papriky a cibuli očistíme a pokrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a nasekáme na drobnější kousky, rajčata a lilek pokrájíme na plátky.
-
2
Osmažené maso vyjmeme z pánve, dáme do ní pokrájenou cibuli a smažíme 5 minut, přidáme papriky a lilek a smažíme dalších 5 minut, pak přidáme rajčata, protlak, maso, česnek, svazek bylin, víno a 1 l vývaru. Zakryté dusíme 2 hodiny.
-
3
Maso vyjmeme z omáčky, přilijeme zbytek vývaru. Olivy rozmixujeme a vzniklou kaši přidáme do omáčky. Vyjmeme svazek bylin. Necháme 5 minut povařit, do omáčky vrátíme maso a necháme prohřát.