Grilovaná zelenina a bulgur
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 10 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 708.9 mg
- Vláknina 36550.5 mg
- Vitamín A 36550.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky nakrájíme na dílky, papriky na kousky. Smícháme med, olej a Harissu. Polovinou zakapeme zeleninu a grilujeme až lehce zhnědne.
-
2
Bulgur zalijeme vroucí vodou a necháme asi 10 minut stát, aby změkl. Slijeme a zakapeme zbylou směsí a citrónovou šťávou, posypeme citrónovou kůrou a mátovými lístky.
-
3
Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podáváme s grilovanou zeleninou.