Pikantní studená polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Rajčata
  • 150 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 250 ml Rajčatová šťáva
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 143 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 756.9 mg
  • Vláknina 9315.3 mg
  • Vitamín A 9315.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata oloupeme tak, že je omytá nařízneme křížem, krátce spaříme ve vroucí vodě, ihned ochladíme. Nyní oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme na pyré.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Chilli papričky omyjeme, zbavíme semen, nasekáme nadrobno. Česnek sloupneme a prolisujeme nebo utřeme nožem. Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen. Pak je nakrájíme na proužky. Kukuřici vylijeme z konzervy a necháme v sítu okapat. Připravíme si polévkovou mísu a všechnu připravenou zeleninu do ní přemístíme.

  • 3

    Zeleninu v polévkové míse zalijeme rajčatovou šťávou. Přidáme ocet a olej, promícháme a dáme do lednice na cca 40 minut chladit.

  • 4

    Při podávání dochutíme solí a pepřem. Nalijeme do talířů a ozdobíme zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu