Pikantní studená polévka
Suroviny
- 750 g Rajčata
- 150 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 250 ml Rajčatová šťáva
- 1 ks Cibule červená
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 6 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 756.9 mg
- Vláknina 9315.3 mg
- Vitamín A 9315.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata oloupeme tak, že je omytá nařízneme křížem, krátce spaříme ve vroucí vodě, ihned ochladíme. Nyní oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme na pyré.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Chilli papričky omyjeme, zbavíme semen, nasekáme nadrobno. Česnek sloupneme a prolisujeme nebo utřeme nožem. Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen. Pak je nakrájíme na proužky. Kukuřici vylijeme z konzervy a necháme v sítu okapat. Připravíme si polévkovou mísu a všechnu připravenou zeleninu do ní přemístíme.
-
3
Zeleninu v polévkové míse zalijeme rajčatovou šťávou. Přidáme ocet a olej, promícháme a dáme do lednice na cca 40 minut chladit.
-
4
Při podávání dochutíme solí a pepřem. Nalijeme do talířů a ozdobíme zelenou petrželkou.