Houbová polévka s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 150 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 kávová lžička Majoránka čerstvá
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 893 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 482.6 mg
  • Vláknina 3722.3 mg
  • Vitamín A 3722.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme najemno nasekanou cibuli, utřený česnek a zpěníme, až změknou, ale nezmění barvu. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a povaříme 10 minut, občas promícháme.

  • 2

    Poté přilijeme vývar a víno, přisypeme lžičku tymiánu, všechnu majoránku a podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, zakryjeme a vaříme zvolna asi 10 minut. Podle chuti dochutíme.

  • 3

    Podáváme posypané zbylým tymiánem.

Komentáře k receptu