Krevetový salát z Tex-mex kuchyně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 10 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 289.9 mg
- Draslík 119.3 mg
- Vláknina 4983.3 mg
- Vitamín A 4983.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme 3 vejce natvrdo a necháme vychladit.
-
2
Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy a opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Listy osušíme a natrháme na kousky.
-
3
Krevety omyjeme studenou vodou. Limetku rozkrojíme, vymačkáme šťávu a nakapeme ji na krevety. Necháme si stranou cca půl kávové lžičky šťávy.
-
4
Krevety osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji. Ochutíme solí, pepřem a mletým chilli.
-
5
Vychlazená vejce oloupeme. Dáme si stranou cca 4 kolečka vejce a zbytek dáme do misky. Pokrájíme a rozmačkáme vidličkou spolu s majonézou, přidáme pár kapek limetkové šťávy.
-
6
Na talíř rozprostřeme natrhané salátové listy. Krevety nejdříve vyloupneme z krunýře a naaranžujeme je na salátové listy. Ozdobíme plátkem vejce, malou větvičkou kopru pro vůni, plátkem citronu a lžící vaječné majonézy.