Polévka Gaspacho
Suroviny
- 100 g Chléb konzumní
- 250 g Rajčata
- 75 g Paprika zelená
- 75 g Paprika žlutá
- 100 g Okurka salátová
- 0.5 krajíc Chléb toastový
- 100 ml Rajčatová šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 123 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 2 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 358.2 mg
- Vláknina 3887 mg
- Vitamín A 3887 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaná rajčata, očištěné okurky, papriky a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Část oddělíme a použijeme jako vložku do polévky. Do větší části zeleniny přidáme česnek, rajčatový protlak, vinný ocet, olivový olej, rajčatovou šťávu,sůl, pepř a namočený toastový chléb a vše důkladně rozmixujeme. Do rozmixované polévky přidáme zbylou zeleninu a dáme na 2 hodiny chladit do lednice.
-
2
Vychladlou polévku podáváme ozdobenou bazalkou a pečenými krutonky.