Vafle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Máslo čerstvé
  • 175 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Rum
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 217 mg
  • Draslík 70 mg
  • Vláknina 2284.3 mg
  • Vitamín A 2284.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 75 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme s cukrem, skořicí a solí do pěny. Za stálého míchání postupně přidáváme vejce jedno po druhém. Pak přilijeme rum.

  • 2

    Mouku prosijeme s kypřicím práškem a přidáme do těsta. Dobře vše promícháme.

  • 3

    Vaflovou formu předehřejeme na 3. stupeň a plochy vymastíme olejem. Těsto rozdělíme na 6 porcí, vždy 2 lžíce těsta rozetřeme do formy, zavřeme ji a vafle upečeme. Pečení trvá asi 4-5 minut.

Komentáře k receptu