Vafle
Suroviny
- 175 g Máslo čerstvé
- 175 g Cukr krupice
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 kávová lžička Rum
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 37 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 217 mg
- Draslík 70 mg
- Vláknina 2284.3 mg
- Vitamín A 2284.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 75 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo utřeme s cukrem, skořicí a solí do pěny. Za stálého míchání postupně přidáváme vejce jedno po druhém. Pak přilijeme rum.
-
2
Mouku prosijeme s kypřicím práškem a přidáme do těsta. Dobře vše promícháme.
-
3
Vaflovou formu předehřejeme na 3. stupeň a plochy vymastíme olejem. Těsto rozdělíme na 6 porcí, vždy 2 lžíce těsta rozetřeme do formy, zavřeme ji a vafle upečeme. Pečení trvá asi 4-5 minut.