Guláš z hovězí roštěné
Suroviny
- 750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 100 g Cibule
- 100 g Žampiony čerstvé
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 32 g
- Sodík 624 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 106.9 mg
- Draslík 803.5 mg
- Vláknina 1883.3 mg
- Vitamín A 1883.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostičky a opékáme v kastrole na oleji asi 10 minut.
-
2
Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, sůl, pepř, mletou papriku, kečup a prolisovaný česnek. Vše podusíme dalších 10 minut. Během dušení přidáme očištěné, na kousky nakrájené žampiony, vše zalijeme vývarem a uvaříme doměkka.
-
3
Nakonec guláš okořeníme majoránkou.
-
4
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.