Rizoto s krůtími prsíčky a kapustou
Suroviny
- 500 g Krůtí prsa
- 150 g Rýže dlouhozrnná
- 500 g Kapusta hlávková
- 100 g Marmeláda meruňková
- 50 g Anglická slanina
- 500 ml Vývar slepičí
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kari koření
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 19 g
- Sodík 791 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 89.8 mg
- Draslík 1162.5 mg
- Vláknina 10459.8 mg
- Vitamín A 10459.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 195.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 84.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté krůtí maso nakrájíme na nudličky. V kastrole rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a oloupanou nasekanou cibuli. Vše opékáme ještě 5 minut. Osolíme, opepříme, okořeníme kari kořením a přilijeme 250 ml vývaru. Dusíme pod pokličkou asi 30 minut.
-
2
Propláchnutou rýži vaříme ve 300 ml osolené vody 20 minut.
-
3
Zbylý vývar, marmeládu a citronovou šťávu uvedeme do varu. Přidáme omyté kapustové listy, podusíme asi 30 minut.
-
4
Slaninu nakrájíme na nudličky, opečeme, spolu s masem vmícháme do rýže. Kapustu necháme okapat, zachycenou tekutinu vlijeme do pokrmu a kapustu rozdělíme na talíře. Na listy kapusty upravíme rizoto a podáváme.