Rizoto s krůtími prsíčky a kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 150 g Rýže dlouhozrnná
  • 500 g Kapusta hlávková
  • 100 g Marmeláda meruňková
  • 50 g Anglická slanina
  • 500 ml Vývar slepičí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 791 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 89.8 mg
  • Draslík 1162.5 mg
  • Vláknina 10459.8 mg
  • Vitamín A 10459.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 195.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 84.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté krůtí maso nakrájíme na nudličky. V kastrole rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a oloupanou nasekanou cibuli. Vše opékáme ještě 5 minut. Osolíme, opepříme, okořeníme kari kořením a přilijeme 250 ml vývaru. Dusíme pod pokličkou asi 30 minut.

  • 2

    Propláchnutou rýži vaříme ve 300 ml osolené vody 20 minut.

  • 3

    Zbylý vývar, marmeládu a citronovou šťávu uvedeme do varu. Přidáme omyté kapustové listy, podusíme asi 30 minut.

  • 4

    Slaninu nakrájíme na nudličky, opečeme, spolu s masem vmícháme do rýže. Kapustu necháme okapat, zachycenou tekutinu vlijeme do pokrmu a kapustu rozdělíme na talíře. Na listy kapusty upravíme rizoto a podáváme.

Komentáře k receptu