Pikantní omáčka s okurkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Šalotka
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Okurky nakládané
  • 4 g Bazalka
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 100 ml Ocet kvasný lihový
  • 200 ml Víno bílé
  • 400 ml Vývar telecí
  • 10 ml Protlak rajčatový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Pepř 4 barev
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 495 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 251.6 mg
  • Vláknina 2424.2 mg
  • Vitamín A 2424.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku pokrájíme na drobné kousky. Dáme do hrnce, přidáme barevný pepř a bylinky, ocet a víno. Uvedeme k varu a vaříme 10 minut. Přilijeme vývar a protlak a vaříme dalších 15 minut.

  • 2

    Z hladké mouky a másla usmažíme jíšku, kterou rychle vmícháme do omáčky. Vmícháme nakrájené okurky a sekanou petržel. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Omáčka se hodí ke grilovaným či smaženým kotletám.

Komentáře k receptu