Omáčka ze skopových žaludků a nožiček
Suroviny
- 180 g Cibule
- 300 g Jehněčí maso mleté
- 10 g Petržel - nať
- 30 g Strouhanka
- 60 g Mrkev kořen
- 100 g Anglická slanina
- 50 g Rajčata
- 10 g Pažitka
- 6 g Šalvěj čerstvá
- 6 g Rozmarýn čerstvý
- 1000 g Skopové nožičky
- 1500 g Skopový žaludek
- 300 ml Víno bílé
- 600 ml Vývar drůbeží
- 50 ml Olej stolní
- 12 ml Protlak rajčatový
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 936 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 75 g
- Sodík 726 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 200.1 mg
- Draslík 794.2 mg
- Vláknina 3829.7 mg
- Vitamín A 3829.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žaludky dobře omyjeme a rozkrájíme na trojúhelníky o délce hrany 8cm.
-
2
Odkrojky ze žaludků smícháme s pokrájenou 1 cibulí, masem, česnekem, posekanou petrželí a pažitkou, strouhankou, vejcem, solí a pepřem.
-
3
Nádivkou naplníme trojúhelníky, zabalíme, propícháme párátky a ovážeme pevně nití.
-
4
Nakrájíme zbylou cibuli, mrkev a slaninu.
-
5
Nožičky spaříme v horké vodě.
-
6
Všechno maso osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme balíčky ze žaludků, podlijeme vínem.
-
7
Povaříme 10 minut, poté přidáme protlak, pokrájená rajčata, bylinky a vývar.
-
8
Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 4 hodiny.