Žebírka Champvallon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1591 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 135 g
- Sodík 734 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 273.3 mg
- Draslík 1502.6 mg
- Vláknina 10944.7 mg
- Vitamín A 10944.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej rozehřejeme a osmahneme na něm posolená a opepřená žebírka. Ta poté vyskládáme do zapékací nádoby. Máslo rozpustíme, přimícháme mouku a povaříme 5 minut za stálého míchání. Zalijeme vroucím vývarem. Cibuli a brambory oloupeme a pokrájíme na plátky, které rozprostřeme na maso.
-
2
Přidáme svazek bylin, zalijeme omáčkou a dáme péct na 75 minut při teplotě 190 °C.