Sýrová tortilla s omáčku z tomatillos
Suroviny
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Rajčata zelená
- 60 g Gouda
- 75 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Cibule
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 8 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 18 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 232.6 mg
- Vláknina 4695.5 mg
- Vitamín A 4695.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku, špetku soli, kypřicí prášek, 2 lžíce oleje a 75 ml teplé vody. Těsto hněteme cca 10 minut, dokud není vláčné. Poté necháme 20 minut odpočinout.
-
2
Sýr nahrubo nastrouháme. Na omáčku oloupeme česnek a cibuli a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka a nasekáme. Vše pak rozmixujeme v mixéru na pyré. Přidáme nakrájená zelená rajčata a ještě promixujeme. Osolíme, opepříme a dochutíme koriandrem.
-
3
Těsto rozdělíme na 4 díly a na pomoučeném vále rozválíme na tenké placky. Každou posypeme sýrem, přeložíme na čtvrtku, stiskneme, znovu vyválíme a okraje přimáčkneme.
-
4
V pánvi postupně rozpálíme olej a každou tortillu smažíme z obou stran cca 4 minuty dokřupava. Podáváme ještě horké, se studenou zelenou omáčkou.