Dušená zelenina s kukuřicí
Suroviny
- 750 g Cuketa
- 750 g Rajčata
- 350 g Fazolové lusky zelené
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Kukuřice
- 3 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 4 ks Oregano čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Oregano sušené
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 7 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1580.2 mg
- Vláknina 15776.9 mg
- Vitamín A 15776.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.4 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté cukety nakrájíme na plátky, fazolky překrojíme. Kukuřičné klasy očistíme a povaříme v osolené vodě asi 15 minut. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostky.
-
2
Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme cukety, fazolky a očištěnou nasekanou feferonku. Vše krátce osmahneme, vmícháme rajčata, na kolečka nakrájenou vařenou kukuřici a rajčatový protlak. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Pod pokličkou dusíme 20-30 minut, podle potřeby podlijeme trochou vody.
-
3
Při podávání pokrm ozdobíme snítkou čerstvého oregana.