Dušená zelenina s kukuřicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Cuketa
  • 750 g Rajčata
  • 350 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Kukuřice
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 4 ks Oregano čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1580.2 mg
  • Vláknina 15776.9 mg
  • Vitamín A 15776.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.4 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté cukety nakrájíme na plátky, fazolky překrojíme. Kukuřičné klasy očistíme a povaříme v osolené vodě asi 15 minut. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostky.

  • 2

    Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme cukety, fazolky a očištěnou nasekanou feferonku. Vše krátce osmahneme, vmícháme rajčata, na kolečka nakrájenou vařenou kukuřici a rajčatový protlak. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Pod pokličkou dusíme 20-30 minut, podle potřeby podlijeme trochou vody.

  • 3

    Při podávání pokrm ozdobíme snítkou čerstvého oregana.

Komentáře k receptu