Jehněčí v kari omáčce
Suroviny
- 1500 g Jehněčí plec
- 180 g Cibule
- 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 24 g Kari koření
- 200 g Rajčata
- 10 g Zázvor celý
- 80 g Banány
- 50 g Jablka
- 50 ml Olej stolní
- 200 ml Voda pitná
- 40 ml Citronová šťáva
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 26 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 169.7 mg
- Draslík 952.7 mg
- Vláknina 5890 mg
- Vitamín A 5890 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme od přebytečného tuku a pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Ty osmahneme na rozpáleném oleji po dobu deseti minut. Maso vyjmeme z pánve a necháme okapat.
-
2
Cibuli pokrájíme na drobné kousky a osmahneme na pánvi po mase, dusíme 8 minut. Přidáme kari a mouku, necháme dusit 5 minut. Přidáme oloupaná a semínek zbavená rajčata a utřený česnek, zázvor a 200 ml vody. Dusíme 2 minuty, přidáme maso, rozmačkaný banán a oloupané pokrájené jablko. Promícháme a dusíme přiklopené 75 minut.
-
3
Hotovou omáčku zakápneme citronovou šťávou.