Hovězí maso s artyčoky a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Olivy černé
  • 125 ml Víno bílé
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Artyčoky
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1150 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 108.8 mg
  • Draslík 1990.5 mg
  • Vláknina 56762.2 mg
  • Vitamín A 56762.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na lžíci rozehřátého olivového oleje zprudka opečeme omyté maso, vyjmeme a necháme stranou.

  • 2

    Z artyčoků odstraníme vrchní listy a lodyhu, vložíme je do misky s vodou a citronem.

  • 3

    Do kastrolu přidáme ještě lžíci oleje, zahřejeme a vložíme prolisovaný česnek a oloupané rozpůlené jarní cibulky. Smažíme 2-3 minuty, přilijeme víno a povaříme 1 minutu.

  • 4

    Potom přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, nasekané oregano, sůl a pepř. Přivedeme k varu, vložíme opečené hovězí maso a na čtvrtky nakrájené artyčoky. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

  • 5

    Chvíli před dopečením přidáme vypeckované černé olivy.

  • 6

    Měkké maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a obložíme zeleninou. Přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu