Cumberlandská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 150 g Želé rybízové
  • 1 kávová lžička Martell cognac
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Hořčice v prášku
  • 4 polévková lžíce Víno červené
  • 2 polévková lžíce Víno portské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 151 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 151 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1168.1 mg
  • Vláknina 9833.8 mg
  • Vitamín A 9833.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomerančovou kůru nastrouháme a šťávu vylisujeme.

  • 2

    Poté kůru společně s nasekanou šalotkou povaříme v červeném víně, dokud nevznikne hustý sirup.

  • 3

    Smícháme rybízové želé, 3lžíce pomerančové šťávy a portské víno a vmícháme do sirupu. Dochutíme koňakem, mletým zázvorem, hořčicí a pepřem.

  • 4

    Omáčka je vhodná k paštikám z masa.

Komentáře k receptu