Cumberlandská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 151 g
- Tuky 1 g
- Sodík 37 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 151 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1168.1 mg
- Vláknina 9833.8 mg
- Vitamín A 9833.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomerančovou kůru nastrouháme a šťávu vylisujeme.
-
2
Poté kůru společně s nasekanou šalotkou povaříme v červeném víně, dokud nevznikne hustý sirup.
-
3
Smícháme rybízové želé, 3lžíce pomerančové šťávy a portské víno a vmícháme do sirupu. Dochutíme koňakem, mletým zázvorem, hořčicí a pepřem.
-
4
Omáčka je vhodná k paštikám z masa.