Dušená kančí plec
Suroviny
- 2000 g Kančí plec
- 120 g Cibule
- 80 g Mrkev kořen
- 80 g Šalotka
- 60 g Celer - nať
- 4 g Pepř černý celý
- 2 g Jalovec
- 100 g Marmeláda brusinková
- 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1000 ml Kančí vývar
- 1000 ml Víno červené
- 100 ml Koňak Armaňak
- 4 ks Hřebíček
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 2 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 31 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 223.1 mg
- Vláknina 1906 mg
- Vitamín A 1906 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na drobné kousky, smícháme s pokrájenou zeleninou a kořením, podlijeme vínem a koňakem.
-
2
Necháme marinovat 48 hodin v chladu.
-
3
Marinované maso vyjmeme z marinády a necháme 30 minut smažit na rozpáleném oleji, poté přidáme zeleninu z marinády a restujeme 20 minut.
-
4
Zaprášíme moukou, za občasného míchání restujeme 10 minut.
-
5
Marinádu uvedeme k varu, přilijeme jí k zelenině a masu a dusíme 30 minut.
-
6
Přilijeme vývar, přidáme bylinky a zakryté dusíme 2 hodiny.
-
7
Nakonec osolíme, opepříme a přimícháme marmeládu.
-
8
Necháme prohřát a ihned servírujeme.