Dušená kančí plec

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 230 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2000 g Kančí plec
  • 120 g Cibule
  • 80 g Mrkev kořen
  • 80 g Šalotka
  • 60 g Celer - nať
  • 4 g Pepř černý celý
  • 2 g Jalovec
  • 100 g Marmeláda brusinková
  • 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 ml Kančí vývar
  • 1000 ml Víno červené
  • 100 ml Koňak Armaňak
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 223.1 mg
  • Vláknina 1906 mg
  • Vitamín A 1906 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na drobné kousky, smícháme s pokrájenou zeleninou a kořením, podlijeme vínem a koňakem.

  • 2

    Necháme marinovat 48 hodin v chladu.

  • 3

    Marinované maso vyjmeme z marinády a necháme 30 minut smažit na rozpáleném oleji, poté přidáme zeleninu z marinády a restujeme 20 minut.

  • 4

    Zaprášíme moukou, za občasného míchání restujeme 10 minut.

  • 5

    Marinádu uvedeme k varu, přilijeme jí k zelenině a masu a dusíme 30 minut.

  • 6

    Přilijeme vývar, přidáme bylinky a zakryté dusíme 2 hodiny.

  • 7

    Nakonec osolíme, opepříme a přimícháme marmeládu.

  • 8

    Necháme prohřát a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu