Paštika z kančího masa
Suroviny
- 1000 g Kančí maso
- 12 g Mléko plnotučné sušené
- 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 600 g Vepřová krkovička
- 25 g Sůl
- 200 g Vepřová plec
- 200 g Játra drůbeží
- 100 g Vepřový lalok
- 150 ml Víno červené
- 50 ml Likér rybízový
- 20 ml Koňak Armaňak
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bránice
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Bobkový list
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 špetka Jalovec
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 808 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1718 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 214.4 mg
- Draslík 266 mg
- Vláknina 1010.1 mg
- Vitamín A 1010.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na menší kousky, smícháme se solí, pepřem, kořením a vínem, utřeným česnekem a likérem. Necháme marinovat přes noc.
-
2
Marinovanou směs nahrubo umeleme, přidáme sušené mléko, mouku, armaňak a vejce. Vše dobře promícháme a směsí naplníme formu vyloženou bránicí. Formu překryjeme dvojitou vrstvou alobalu a dáme péct při 180 °C na 90 minut.
-
3
Upečenou paštiku necháme vychladnout a poté přemístíme do chladničky.