Brynzová polévka s kysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Brynza
  • 400 g Smetana zakysaná 14%
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 59.5 mg
  • Vláknina 1226 mg
  • Vitamín A 1226 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme, brynzu rozmícháme v 250 ml vody, petrželovou nať jemně nasekáme, kysanou smetanu rozšleháme s 50 ml vody a moukou.

  • 2

    Na másle osmažíme cibuli, přisypeme papriku, zašleháme brynzu, přilijeme zbývající vodu, ocet a provaříme. Poté vlijeme kysanou smetanu s moukou, dobře rozšleháme, přisypeme kmín, podle potřeby sůl. Na talířích zdobíme petrželovou natí.

Komentáře k receptu