Houbová polévka s tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 6 g Česnek
  • 150 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 1.25 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1085 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 500.2 mg
  • Vláknina 4318.5 mg
  • Vitamín A 4318.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a 1 stroužek utřeného česneku a zpěníme. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, cca 10 minut zvolna smažíme.

  • 2

    Přidáme vývar, suché bílé víno, lžičku rozemnutého tymiánu, majoránku, sůl a pepř dle chuti. Vaříme zvolna 10 minut.

  • 3

    Polévku servírujeme horkou, posypanou trochou tymiánu.

Komentáře k receptu