Houbová polévka s tymiánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1085 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 500.2 mg
- Vláknina 4318.5 mg
- Vitamín A 4318.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a 1 stroužek utřeného česneku a zpěníme. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, cca 10 minut zvolna smažíme.
-
2
Přidáme vývar, suché bílé víno, lžičku rozemnutého tymiánu, majoránku, sůl a pepř dle chuti. Vaříme zvolna 10 minut.
-
3
Polévku servírujeme horkou, posypanou trochou tymiánu.