Morkové knedlíčky do polévky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Morek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Česnek
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 67.3 mg
  • Draslík 82 mg
  • Vláknina 1498.5 mg
  • Vitamín A 1498.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z uvařených hovězích morkových kostí vytlačíme morek, potřebujeme přibližně 150-200 g morku, který pokrájíme na kousky a vyškvaříme. Vyškvařený tuk přecedíme přes síto do mísy (aby byl bez kostí) a necháme ho mírně vychladnout.

  • 2

    Pak přimícháme máslo, drobně nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli, utřený česnek se solí, pepř, majoránku, vejce a hladkou mouku, vejce, sůl a černý pepř a špetku chilli.

  • 3

    Směs dobře promícháme vidličkou a zapracujeme strouhanku.

  • 4

    Směs musí mít téměř tuhou konzistenci - vždy při zavařování knedlíčků, si vytvoříme "zkušební". Pokud zkušební knedlíček vhodíme do vařící polévky (nebo čisté vařící vody), musí se potopit a pak přibližně za 1 minutu vyplavat. Při rozváření přimícháme trochu hladké mouky.

  • 5

    Morkové knedlíčky můžeme zavářet do polévek i společně s nudlemi.

  • 6

    Hotové knedlíčky můžeme zamrazit.

  • 7

Komentáře k receptu