Morkové knedlíčky do polévky
Suroviny
- 100 g Morek
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 ks Česnek
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 27 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 67.3 mg
- Draslík 82 mg
- Vláknina 1498.5 mg
- Vitamín A 1498.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z uvařených hovězích morkových kostí vytlačíme morek, potřebujeme přibližně 150-200 g morku, který pokrájíme na kousky a vyškvaříme. Vyškvařený tuk přecedíme přes síto do mísy (aby byl bez kostí) a necháme ho mírně vychladnout.
-
2
Pak přimícháme máslo, drobně nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli, utřený česnek se solí, pepř, majoránku, vejce a hladkou mouku, vejce, sůl a černý pepř a špetku chilli.
-
3
Směs dobře promícháme vidličkou a zapracujeme strouhanku.
-
4
Směs musí mít téměř tuhou konzistenci - vždy při zavařování knedlíčků, si vytvoříme "zkušební". Pokud zkušební knedlíček vhodíme do vařící polévky (nebo čisté vařící vody), musí se potopit a pak přibližně za 1 minutu vyplavat. Při rozváření přimícháme trochu hladké mouky.
-
5
Morkové knedlíčky můžeme zavářet do polévek i společně s nudlemi.
-
6
Hotové knedlíčky můžeme zamrazit.
-
7