Křenové roštěnky
Suroviny
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
- 3 polévková lžíce Cibule
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 3 polévková lžíce Křen
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 15 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 137.1 mg
- Draslík 92.8 mg
- Vláknina 1076.2 mg
- Vitamín A 1076.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnky silné asi 1,5 cm odblaníme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji.
-
2
Vyšleháme vejce, mouku, dijonskou hořčici, strouhaný křen a jarní cibulku nakrájenou na kolečka.
-
3
Roštěnky necháme na ubrousku okapat a obalíme je v připravené směsi.
-
4
K výpeku přidáme máslo a roštěnky znovu opečeme z obou stran.