Štika po anglicku
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
- 1000 g Štika obecná
- 200 ml Víno červené
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Hřebíček
- 4 ks Šalotka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 26 g
- Sodík 382 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 136 mg
- Draslík 683.8 mg
- Vláknina 384.3 mg
- Vitamín A 384.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce štiky nakrájíme na filety široké asi 4 cm.
-
2
Oloupanou, nasekanou šalotku, petrželku, mletý pepř a nadrcený hřebíček zpěníme v kastrole na 100 g másla. Zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, ochutíme octem. Vložíme osolené porce ryby a zvolna dusíme pod pokličkou.
-
3
Měkké maso vyjmeme a omáčku zahustíme jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky. Chvíli povaříme a nakonec přidáme kapary.
-
4
Štiku upravíme na servírovací mísu a zalijeme omáčkou.
-
5
Podáváme s vařenými bramborami, smaženými hranolky nebo opečenými plátky veky.