Indické kuřecí kostky
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
- 600 g Kuřecí prsa
- 200 g Rajčata
- 6 g Sůl
- 4 g Kardamom
- 5 g Skořice mletá
- 3 g Garam masala
- 3 g Pepř bílý
- 40 g Koriandr čerstvý
- 20 g Pasta česneková
- 20 g Pasta zázvorová
- 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 40 ml Limetková šťáva
- 2 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 14 g
- Sodík 525 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 68.3 mg
- Draslík 611.3 mg
- Vláknina 3940.7 mg
- Vitamín A 3940.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na hluboké pánvi rozehřejeme arašídový olej a osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno dozlatova. Mezitím si do mísy nakrájíme rajčata, přidáme česnekovou a zázvorovou pastu, chilli papričku, skořici, garam masalu, pepř, sůl a kardamom. Všechno promícháme,přidáme na pánev a restujeme za stálého míchání 5 minut.
-
2
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, přihodíme ke směsi a restujeme 6 minut, pravidelně promícháváme. Nakonec přilijeme jogurt, zamícháme a necháme na mírném ohni 10 minut dusit. Hotové maso pokapeme limetkovou šťávou, ozdobíme posekaným koriandrem a ihned podáváme, nejlépe s pečivem.