Pikantní vepřová žebírka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 30 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 101.3 mg
- Draslík 307.1 mg
- Vláknina 135 mg
- Vitamín A 135 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřová žebírka opláchneme, případně rozporcujeme na menší kousky.
-
2
Připravíme marinádu. Smícháme pivo, sójovou omáčku a med, přidáme nasekanou chilli papričku a na plátky nakrájený česnek. Maso necháme marinovat do druhého dne.
-
3
Po odležení žebírka opečeme na grilu, průběžně potíráme marinádou a dochutíme solí.