Zavařený česnek

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 80 g Cukr krupice
  • 1 g Bobkový list
  • 2 g Hřebíček
  • 5 g Chilli paprička
  • 2 g Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Česnek
  • 0.5 l Víno bílé
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 192.2 mg
  • Vláknina 2134 mg
  • Vitamín A 2134 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve očistíme česnek. V hrnci smícháme česnek, víno, ocet, cukr, sůl, chilli papričky, rozmarýn, tymián, hřebíček, pepř a bobkový list. Vše povaříme zhruba 5 minut.

  • 2

    Lák necháme 12 hodin stát a poté znovu povaříme asi 5 minut.

  • 3

    Necháme vychladit a sklenice plníme, do každé nalijeme olej a důkladně uzavřeme.

  • 4

    Skladujeme v chladničce.

Komentáře k receptu