Segedínská rybí polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 10 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 443 mg
- Vláknina 2367 mg
- Vitamín A 2367 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu očistíme, omyjeme, maso nakrájíme na kousky a osolíme. Hlavu, páteř a ocas vložíme do hrnce spolu s oloupanou, na plátky nakrájenou cibulí. Zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme mletou papriku a vaříme asi 1 hodinu, aby se cibule úplně rozvařila.
-
2
Potom vývar přecedíme na rybí maso a povaříme 10-15 minut. Hrncem potřásáme, aby se maso nepřipálilo. Nakonec přidáme máslo a očištěné, na nudličky nakrájené papriky.
-
3
Polévku můžeme podávat s opečeným chlebem.