Jehněčí chuťovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 31 g
- Sodík 993 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 613.1 mg
- Draslík 332.1 mg
- Vláknina 2330.6 mg
- Vitamín A 2330.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí vnitřnosti i ledviny opereme a necháme v hrnci přejít varem. Zcedíme, vychladlé rozkrájíme nadrobno.
-
2
V pánvi na másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli do zlatova, přidáme krájené vnitřnosti a restujeme za stálého míchání asi 10 minut. Ochutíme oreganem, tymiánem, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a citronovou šťávou. Nakonec přisypeme strouhaný sýr, promícháme a necháme vařit na mírném ohni 25 minut. Servírujeme teplé s bílým pečivem.