Jehněčí chuťovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 7 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 200 g Ledvinky jehněčí
  • 500 g Jehněčí vnitřnosti
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 3 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 993 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 613.1 mg
  • Draslík 332.1 mg
  • Vláknina 2330.6 mg
  • Vitamín A 2330.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí vnitřnosti i ledviny opereme a necháme v hrnci přejít varem. Zcedíme, vychladlé rozkrájíme nadrobno.

  • 2

    V pánvi na másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli do zlatova, přidáme krájené vnitřnosti a restujeme za stálého míchání asi 10 minut. Ochutíme oreganem, tymiánem, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a citronovou šťávou. Nakonec přisypeme strouhaný sýr, promícháme a necháme vařit na mírném ohni 25 minut. Servírujeme teplé s bílým pečivem.

Komentáře k receptu