Hanojská nudlová polévka s hovězím masem
Suroviny
- 140 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 1500 g Hovězí kližka
- 115 g Fazolové výhonky
- 0.5 kávová lžička Fenyklová semínka
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Zázvor celý
- 2 ks Hřebíček
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Limetka
- 1 ks Skořice celá
- 1 ks Cibule červená
- 1 ks Badyán
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 1 balení Nudle rýžové
- 12 šálek Voda pitná
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 28 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 90 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 280.8 mg
- Vláknina 15491.8 mg
- Vitamín A 15491.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli překrojíme na polovinu a krátce ji orestujeme rozkrojenou stranou nahoru, dokud nezačne karamelizovat. Odložíme stranou.
-
2
Maso z kližky nakrájíme na kousky a i s kostmi vložíme do většího hrnce. Přidáme připravenou cibuli, zázvor, badyán, bobkový list, fenyklová semínka, hřebíček a skořici. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 2-3 hod. Pěnu vzniklou na povrchu průběžně sbíráme. Poté vyjmeme z hrnce maso, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky. Kosti rovněž vyjmeme, vývar scedíme a vrátíme do hnce spolu s masem. Krátce povaříme, dochutíme limetkovou šťávou a rybí omáčkou.
-
3
Roštěnku nakrájíme na velmi tenké plátky a necháme zamrazit. Jako přílohy nakrájíme zvlášť do misek cibulku na kroužky, fazolové výhonky, chilli papričky bez semínek, jarní cibulky najemno a koriandrové lístky.
-
4
Nudle uvaříme doměkka, scedíme a rozdělíme na porce. Obložíme plátky roštěnky, přelijeme horkým vývarem. Přílohy podáváme samostatně.