Vepřové medailonky se smržovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 700 g Vepřová panenka
  • 50 g Smrže sušené
  • 20 ml Sherry brandy
  • 0.5 ks Kerblík
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 510 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 135.2 mg
  • Draslík 970.4 mg
  • Vláknina 3189.1 mg
  • Vitamín A 3189.1 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smrže necháme namáčet přes noc ve vodě. Poté je slijeme a výluh scedíme.

  • 2

    Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, ochutíme solí, pepřem a obalíme v mouce. V pánvi rozpálíme máslo a maso z obou stran orestujeme. Přidáme na plátky nakrájené smrže, zakryjeme a asi 20 minut podusíme, dokud není maso hotové. Poté vyjmeme a uchováváme horké.

  • 3

    Do pánve přilijeme polovinu výluhu ze smržů, přimícháme zakysanou smetanu a sherry a do mírného zhoustnutí provaříme. Ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Kerblík omyjeme, lístky nasekáme. Medailonky přelijeme omáčkou, posypeme kerblíkem a podáváme.

Komentáře k receptu