Plněná paprika
Suroviny
- 50 g Korintky
- 150 g Rýže dlouhozrnná
- 300 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 ks Cibule
- 8 ks Paprika žlutá
- 10 ks Máta
- 0.5 ks Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 8 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 14 g
- Sodík 76 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 685.6 mg
- Vláknina 6977.8 mg
- Vitamín A 6977.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 273 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semena a bílá žebra. Cibule nakrájíme na kostičky.
-
2
V pánvi zahřejeme 3 polévkové lžíce oleje a necháme na něm zeskovatět cibuli. Přidáme rýži, podle chuti osolíme a asi 2 minuty ji opékáme.
-
3
Mátu a petrželku po omytí vytřepeme dosucha a jemně nasekáme. Přimícháme bylinky, korintky a opražená piniová semínka. Podle chuti okořeníme.
-
4
Papriky do 2/3 naplníme rýžovou směsí, přiklopíme seříznutým vrškem a vložíme do vymaštěné nákypové formy. Se zbylým olejem důkladně promícháme rajčatový protlak a bílé víno. Vše nalijeme na papiky.
-
5
Pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Při pečení papriky jednou obrátíme.