Rybí blaff
Suroviny
- 180 g Cibule
- 250 g Kambala
- 150 g Pórek
- 200 g Rýže loupaná
- 300 g Tuňák obecný
- 6 g Petržel - nať
- 2 g Hřebíček
- 60 g Fenykl sladký - hlíza
- 6 g Tymián čerstvý
- 250 g Ropušnice - filety
- 3 g Koriandr čerstvý
- 250 g Cípal
- 300 ml Víno bílé
- 750 ml Voda pitná
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Chilli paprička
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 5 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 7 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 80.4 mg
- Draslík 957 mg
- Vláknina 7953.5 mg
- Vitamín A 7953.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme k varu.
-
2
Vaříme 30 minut.
-
3
Do druhého hrnce dáme utřený česnek, pokrájenou cibuli, bylinky, nakrájený pórek, chilli papričky, fenykl, víno a 750 ml vody.
-
4
Osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 30 minut.
-
5
Po uvaření přendáme kousky ryb k vývaru.
-
6
Rýži uvaříme dle návodu a servírujeme jako přílohu k rybímu blaffu.