Ryba v citronové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Avokádo
  • 150 g Citrony
  • 250 g Makrela obecná
  • 150 g Rajčata
  • 1000 g Tuňák obecný
  • 150 g Limetka
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 špetka Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 899.9 mg
  • Vláknina 8909.8 mg
  • Vitamín A 8909.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.6 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Šťávu z citrónů a limetek vymačkáme a naložíme do ní pokrájené ryby.

  • 3

    Marinujeme 5 hodin v chladu, občas promícháme.

  • 4

    Rajčata nakrájíme na plátky, zakapeme olejem, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem a chilli.

  • 5

    Avokádo oloupeme a pokrájíme na proužky.

  • 6

    Marinované ryby servírujeme s oblohou z kořeněných rajčat a avokáda.

Komentáře k receptu