Kapr na čínský způsob
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 120 g Cibule
- 1200 g Kapr obecný
- 150 g Kuřecí prsa
- 60 g Mrkev kořen
- 50 g Rýže dušená
- 150 g Slanina vepřová
- 10 g Petržel - nať
- 250 g Sójové výhonky
- 150 ml Víno bílé
- 50 ml Ocet kvasný lihový
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 hrst Houby černé
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 960 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 94 g
- Sodík 952 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 458.1 mg
- Draslík 1711.6 mg
- Vláknina 4140 mg
- Vitamín A 4140 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby namočíme do horké vody.
-
2
Rybu vykucháme, mlíčí uschováme na další zpracování. Šupiny oškrábeme.
-
3
Oloupeme mrkev a polovinu cibule, pokrájíme na kolečka.
-
4
Polovinu zeleniny a slaninu rozprostřeme na dno zapékací mísy.
-
5
Kuřecí maso, petržel, zbytek cibule a česnek pokrájíme na drobné kousky, přidáme jeden syrový a jeden uvařený žloutek, mlíčí, rýži. Dobře promícháme a osolíme.
-
6
Kapra naplníme nádivkou a zašijeme. Rybu přendáme do zapékací mísy, pokryjeme anglickou slaninou, posypeme zbytkem cibule a mrkve. Zalijeme vínem a octem. Pečeme při 210 °C 40 minut.
-
7
Houby a sojové klíčky povaříme ve vroucí vodě. Vaříme 3 minuty.
-
8
Rybu servírujeme obloženou vařenými klíčky a houbami a podlitou šťávou z pečení.