Kapr na čínský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 120 g Cibule
  • 1200 g Kapr obecný
  • 150 g Kuřecí prsa
  • 60 g Mrkev kořen
  • 50 g Rýže dušená
  • 150 g Slanina vepřová
  • 10 g Petržel - nať
  • 250 g Sójové výhonky
  • 150 ml Víno bílé
  • 50 ml Ocet kvasný lihový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Houby černé
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 960 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 952 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 458.1 mg
  • Draslík 1711.6 mg
  • Vláknina 4140 mg
  • Vitamín A 4140 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby namočíme do horké vody.

  • 2

    Rybu vykucháme, mlíčí uschováme na další zpracování. Šupiny oškrábeme.

  • 3

    Oloupeme mrkev a polovinu cibule, pokrájíme na kolečka.

  • 4

    Polovinu zeleniny a slaninu rozprostřeme na dno zapékací mísy.

  • 5

    Kuřecí maso, petržel, zbytek cibule a česnek pokrájíme na drobné kousky, přidáme jeden syrový a jeden uvařený žloutek, mlíčí, rýži. Dobře promícháme a osolíme.

  • 6

    Kapra naplníme nádivkou a zašijeme. Rybu přendáme do zapékací mísy, pokryjeme anglickou slaninou, posypeme zbytkem cibule a mrkve. Zalijeme vínem a octem. Pečeme při 210 °C 40 minut.

  • 7

    Houby a sojové klíčky povaříme ve vroucí vodě. Vaříme 3 minuty.

  • 8

    Rybu servírujeme obloženou vařenými klíčky a houbami a podlitou šťávou z pečení.

Komentáře k receptu