Rejnok v pórkové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 5 g
- Sodík 376 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 145.2 mg
- Draslík 267.9 mg
- Vláknina 4580.5 mg
- Vitamín A 4580.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zbavíme kůže, pokrájíme na proužky, osolíme a opepříme.
-
2
Bílou část pórku pokrájíme na kolečka, osolíme, opepříme, dáme do pánve, okořeníme šafránem.
-
3
Podlijeme 150 ml vody, vínem a dusíme 30 minut.
-
4
Maso potřeme smetanou a dáme k pórku. Přiklopené dusíme 15 minut.