Opékané hřebenatky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 14 g
- Sodík 573 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 52.1 mg
- Draslík 444.8 mg
- Vláknina 1479 mg
- Vitamín A 1479 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné hřebenatky omyjeme pod tekoucí studenou vodou a po okapání osušíme papírovou utěrkou. Každou hřebenatku podélně rozkrojíme na poloviny.
-
2
Ve woku rozpálíme olej, přidáme nakrájenou chilli papričku, jarní cibulku a hřebenatky. Opékáme asi 5 minut a pokud použijeme zmrazené hřebenatky, opékáme je kratší dobu.
-
3
Nakonec vmícháme sójovou omáčku, máslo a zahříváme, až se máslo rozpustí.
-
4
Pokrm upravíme do nahřátých misek a ihned podáváme.