Opékané hřebenatky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hřebenatka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 573 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 52.1 mg
  • Draslík 444.8 mg
  • Vláknina 1479 mg
  • Vitamín A 1479 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné hřebenatky omyjeme pod tekoucí studenou vodou a po okapání osušíme papírovou utěrkou. Každou hřebenatku podélně rozkrojíme na poloviny.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej, přidáme nakrájenou chilli papričku, jarní cibulku a hřebenatky. Opékáme asi 5 minut a pokud použijeme zmrazené hřebenatky, opékáme je kratší dobu.

  • 3

    Nakonec vmícháme sójovou omáčku, máslo a zahříváme, až se máslo rozpustí.

  • 4

    Pokrm upravíme do nahřátých misek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu