Sépie s ústřicovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 38 g
- Sodík 620 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 126 mg
- Draslík 481.2 mg
- Vláknina 1607.3 mg
- Vitamín A 1607.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.7 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sépie očistíme, podélně nařízneme, obrátíme a zploštíme. Maso nařízneme šikmými zářezy do tvaru mřížky a nakrájíme na kousky.
-
2
V misce smícháme ústřicovou omáčku se sójovou omáčkou, cukrem a prolisovaným česnekem. Mícháme, až se cukr rozpustí.
-
3
Ve woku na rozpáleném oleji opékáme sépie, dokud se nezačnou trochu kroutit. Děrovanou lopatkou je vyjmeme na papírovou utěrku.
-
4
Olej ve woku znovu rozehřejeme, přidáme nastrouhaný zázvor, lusky hrášku, za stálého obracení opékáme 1 minutu. Vmícháme sépie, omáčku a horký rybí vývar. Vše povaříme 3 minuty.
-
5
Hotový pokrm upravíme na nahřáté talíře, ozdobíme nakrájenou červenou paprikou a ihned podáváme.