Parmice nachová se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Parmice
  • 120 ml Ocet vinný
  • 125 ml Omáčka sojová světlá
  • 125 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 3 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1896 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 857.8 mg
  • Vláknina 1675.8 mg
  • Vitamín A 1675.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou parmici na povrchu i uvnitř omyjeme a osušíme. Na bocích 3x nařízneme šikmými zářezy a rybu na povrchu i uvnitř potřeme solí a pepřem.

  • 2

    Parmici položíme na plochou zapékací mísu a posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a nastrouhaným zázvorem. Mísu vložíme na podložku do hrnce s vroucí vodou a pod pokličkou v páře vaříme asi 10 minut.

  • 3

    V kastrůlku přivedeme k varu vinný ocet, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, cukr, chilli omáčku, rybí vývar a na proužky nakrájenou papriku a rajče. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.

  • 4

    Parmici upravíme na nahřátý servírovací talíř a přelijeme omáčkou. Můžeme ozdobit dílky rajčete.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu