Punč s višněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 3 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 148.1 mg
- Draslík 196.9 mg
- Vláknina 9021.2 mg
- Vitamín A 9021.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
400 ml červeného vína prohřejeme se skořicí, hřebíčkem a kostkami cukru, až se na povrchu utvoří pěna. Horké víno přecedíme do vyšších sklenic, do kterých jsme rozdělili višně.
-
2
Zbylé víno šleháme nad párou se žloutky a vanilkovým cukrem, až vznikne hustší vinné šodó.
-
3
Šodó nalijeme do sklenic a nápoj ihned podáváme.