Holoubata na hříbkách
Suroviny
- 120 g Cibule
- 50 g Chléb konzumní
- 50 g Máslo čerstvé
- 30 g Sýr Parmezán
- 6 g Petržel - nať
- 5 g Šalvěj čerstvá
- 250 g Hříbky čerstvé
- 75 g Prejt
- 50 ml Mléko polotučné
- 50 ml Olej olivový
- 150 ml Víno bílé
- 100 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Holoubata
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 39 g
- Sodík 419 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 217.7 mg
- Draslík 761.3 mg
- Vláknina 2983 mg
- Vitamín A 2983 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Holoubata omyjeme, vykucháme. Odřízneme volata, uschováme játra a srdce.
-
2
Polovinu cibule osmahneme na 30 g másla a 12 ml oleje.
-
3
Přidáme vnitřnosti a volata, podlijeme vínem a dusíme 10 minut.
-
4
Osmažené maso pokrájíme, smícháme s chlebovou střídkou namočenou v mléce, nastrouhaným sýrem, vejcem, prejtem a sekanou petrželí.
-
5
Osolíme a opepříme.
-
6
Nádivkou naplníme holoubata a sešijeme nití, aby nádivka nevytekla.
-
7
Rozpálíme zbytek másla a oleje, osmahneme na něm zbylou cibuli a přidáme plněná holoubata.
-
8
Podlijeme vývarem, který necháme postupně odpařit. Přisypeme pokrájené houby a šalvěj, osolíme a opepříme a přiklopené dusíme 30 minut.
-
9
Servírujeme horké.