Králík v myslivecké omáčce
Suroviny
- 20 g Anglická slanina
- 40 g Máslo čerstvé
- 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Petržel - nať
- 125 g Žampiony čerstvé
- 120 g Šalotka
- 50 g Cibule perlová
- 800 g Králík
- 40 ml Olej olivový
- 150 ml Víno bílé
- 300 ml Vývar drůbeží
- 70 ml Malinová pálenka
- 30 ml Protlak rajčatový
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 810 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 39 g
- Sodík 815 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 187.4 mg
- Draslík 856.2 mg
- Vláknina 1551 mg
- Vitamín A 1551 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso naporcujeme na menší části, osolíme, opepříme a osmahneme na polovině rozpáleného oleje s máslem. Osmažené maso vyjmeme, do hrnce přilijeme zbytek oleje, přidáme zbylé máslo.
-
2
Žampiony pokrájíme na plátky a dáme smažit do hrnce, přidáme rozkrájenou šalotku, zaprášíme moukou a smažíme 2 minuty. Do hrnce vrátíme maso, přilijeme pálenku, víno, přidáme bylinky, protlak a rozetřený česnek.
-
3
Vše zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené.
-
4
Přivedeme k varu, zakryjeme a necháme péct při 220°C po dobu 30 minut.
-
5
Vsypeme pokrájenou slaninu a perlovou cibuli, poté pečeme ještě 30 minut.
-
6
Servírujeme posypané sekanou petrželí.