Krůtí řízky s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 600 g Krůtí prsa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 140 g Paprika červená
  • 40 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 špetka Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 248.7 mg
  • Draslík 761.7 mg
  • Vláknina 3835.8 mg
  • Vitamín A 3835.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme, opepříme, naklepeme a posypeme mletou paprikou. Zakápneme olivovým olejem a necháme odležet 2 hodiny.

  • 2

    Rajčata a papriky zbavíme jádřinců, dužinu pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.

  • 3

    Olej rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli. Když cibule zesklovatí, přisypeme pokrájené papriky a dusíme do změknutí.

  • 4

    Poté přidáme rajčata. Osolíme a opepříme, podlijeme vínem. Dusíme do změknutí zeleniny.

  • 5

    Přilijeme zakysanou smetanu, žloutky a muškátový oříšek.

  • 6

    Maso osmahneme na rozpáleném másle, poté přendáme do omáčky a dusíme do změknutí.

Komentáře k receptu