Krůtí řízky s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 120 g Cibule
- 600 g Krůtí prsa
- 30 g Máslo čerstvé
- 200 g Rajčata
- 140 g Paprika červená
- 40 ml Olej olivový
- 100 ml Víno bílé
- 150 ml Zakysaná smetana
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 špetka Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 37 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 248.7 mg
- Draslík 761.7 mg
- Vláknina 3835.8 mg
- Vitamín A 3835.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme, opepříme, naklepeme a posypeme mletou paprikou. Zakápneme olivovým olejem a necháme odležet 2 hodiny.
-
2
Rajčata a papriky zbavíme jádřinců, dužinu pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.
-
3
Olej rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli. Když cibule zesklovatí, přisypeme pokrájené papriky a dusíme do změknutí.
-
4
Poté přidáme rajčata. Osolíme a opepříme, podlijeme vínem. Dusíme do změknutí zeleniny.
-
5
Přilijeme zakysanou smetanu, žloutky a muškátový oříšek.
-
6
Maso osmahneme na rozpáleném másle, poté přendáme do omáčky a dusíme do změknutí.