Platýs v marinádě escabéche
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 17 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 654.1 mg
- Vláknina 4335.7 mg
- Vitamín A 4335.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z platýse osmahneme na rozpáleném oleji.
-
2
Vyjmeme z pánve, osolíme, opepříme a posypeme sekanými piniemi a hrozinkami.
-
3
Na oleji v pánvi osmahneme na kolečka pokrájenou cibuli, přidáme bobkové listy. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a octem. Přisypeme skořici. Chvilku podusíme a poté nalijeme na rybu.
-
4
Necháme odležet 8 hodin, poté vychlazené podáváme.