Čatní z fíků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 1000 g Fíky čerstvé
  • 150 g Hrozinky
  • 60 g Jablka
  • 4 g Sůl
  • 6 g Zázvor celý
  • 275 g Cukr moučkový
  • 300 ml Ocet vinný
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 špetka Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 636.3 mg
  • Vláknina 13042.8 mg
  • Vitamín A 13042.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zázvor nastrouháme, smícháme s rozčtvrcenými fíky a pokrájeným jablkem.Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Vše nasypeme do hrnce, přidáme hrozinky, cukr, ocet, koření a sůl.

  • 3

    Na mírném plameni vaříme 60 minut.

  • 4

    Uvařené čatní nalijeme do vyvařených sklenic, necháme vystydnout a poté zavřeme víčky.

Komentáře k receptu